У Житомирі затримали кіберполіцейського, який взяв хабар за непритягнення за порнографію

 

Слідчі ДБР затримали працівника кіберполіції Житомира, який вимагав та отримав хабар за непритягнення громадянина до криміналу за розповсюдження порнографії.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила пресслужба Бюро у вівторок, 25 лютого.

“Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за сприяння керівництва Департаменту кіберполіції затримали інспектора відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)”, – ідеться в повідомленні.

За інформацією ДБР, поліцейський вимагав у громадянина 5 тисяч доларів США за непритягнення його до кримінальної відповідальності за розповсюдження порнографічних матеріалів.

При цьому інспектор стверджував, що розділить хабар з експертом, який мав підготувати негативний висновок у кримінальному провадженні, та своїм безпосереднім керівником.

“Щоб уникнути викриття, правоохоронець спершу вимагав перерахувати йому кошти в біткоїнах, проте для пришвидшення процесу надав для розрахунку картку знайомого”, – зазначили в ДБР.

Після перерахування першої частини “винагороди” в розмірі 24 тис. грн поліцейського затримали 24 лютого в центрі Житомира в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області, оперативний супровід – обласне управління СБУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також:
ДБР повідомило про підозру колишній депутатці Тетяні Чорновол

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна