ДБР повідомило про підозру колишній депутатці Тетяні Чорновол

доповнено, додано відео

Державне бюро розслідувань повідомило народній депутатці попереднього скликання про підозру в перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста (насправді – співробітнику проросійського блогера Шарія).

Про це пресслужба ДБР поінформувала в понеділок, 24 лютого.

“Слідчі територіального управління ДБР, розташованого в місті Києві, повідомили народному депутату України VIII скликання про підозру у перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України)”, – йдеться в повідомленні.

У ДБР встановили, що 18 жовтня 2019 року колишній народний депутат перешкоджала роботі журналіста під час висвітлення ним подій у залі судового засідання. За даними ДБР, підозрювана відібрала у працівника ЗМІ телефон та припинила здійснення відеозапису.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює офіс генерального прокурора.

Зазначається, що в разі доведення вини підозрюваній загрожує штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Як повідомляла Національна спілка журналістів України, 18 жовтня 2019 року під час судового засідання щодо тримання під вартою колишнього народного депутата Сергія Пашинського постраждав так званий “журналіст видання “Правовий контроль Україна” Дмитро Кучер. На нього нібито напала колишній нардеп від “Народного фронту” Тетяна Чорновол.

За словами Кучера, Чорновол вирвала у нього з рук телефон, щоб він не знімав у залі суду. “Я вирішив забрати телефон назад, адже він досить дороговартісний, і поки повертав, пані Чорновол мене подряпала”, – зазначив Кучер. Після цього інший чоловік почав виштовхувати його із залу суду журналіста. На місці події Кучер викликав поліцію та написав заяву за статтею 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).

Насправді Дмитро Кучер працює на проросійського пропагандиста Анатолія Шарія і його медіа.

Йому вже не вперше чинять опір у залі суду. Зокрема, Кучеру протидіяли в грудні 2019 року на суді в Києві, де розглядали апеляцію на запобіжний захід підозрюваній у причетності до вбивства Павла Шеремета Юлії Кузьменко.

Читайте також:
“Не найгалантніший джентльмен”: Мендель пояснила штовханину з журналістом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна