Поліція прийшла з обшуками в “Український кіберальянс”

 

У вівторок, 25 лютого, поліція проводить обшуки за місцем реєстрації трьох активістів та співзасновників спільноти “Український кіберальянс”.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці спільноти у фейсбуці.

“Уранці 25 лютого у громадських активістів та співзасновників ГО “Український Кібер Альянс” проводяться обшуки за місцем їх реєстрації. Наразі ми не маємо більш детальної інформації щодо причини таких дій. Ми пов’язуємо такі дії Національної поліції України з політичним тиском на наших активістів”, – зазначили в організації.

Повідомляється, що обшуки здійснюються в Шона Таунсенда, Олександра Галущенка та Андрія Перевезія.

У коментарях під постом викладено ухвалу Малиновського райсуду Одеси від 20 лютого, згідно з якою дозвіл на обшук у Києві за адресою: вулиця Наталії Ужвій, 4-в, надано у зв’язку з розслідуванням інциденту від 16 жовтня 2019 року, коли на табло аеропорту “Одеса” з’явилося фото дівчини з написом Fuck you Gretta.

“Український кіберльянс” – спільнота, яка об’єднує українських інтернет-активістів з різних міст України і світу для протидії російській агресії в Україні.
Альянс виник навесні 2016 року з об’єднання двох груп – FalconsFlame і Trinity, пізніше до альянсу приєдналася група RUH8 та кіберактивісти групи “КіберХунта”.

Читайте також:
Шпигунський креатив кіберполіції: як українцям убезпечитися від стеження в інтернеті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна