У новій воєнній стратегії України закладуть курс на вступ до НАТО, – Апаршин

 

Протягом двох-трьох місяців з’явиться воєнна стратегія України, у яку закладуть курс України на членство в НАТО.

Як передає “Новинарня” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”, про це у понеділок, 24 лютого, заявив гендиректор Директорату з питань національної безпеки та оборони офісу президента України Іван Апаршин.

“Найближчим часом, протягом двох-трьох місяців, буде воєнна стратегія. Там також буде пряма норма щодо вступу України до НАТО”, – сказав він.

Апаршин зазначив, що Україна  практичними кроками підтверджує прагнення до членства в альянсі.

“Бюджет збільшено. Державне оборонне замовлення, хоч і з затримкою, вже сьогодні затверджено. Сьогодні, знову-таки, на рівні комітету будуть внесені деякі зміни”, – сказав він.

Чиновник додав, що офіс президента розпочав інспекційну перевірку Міністерства оборони та Збройних сил України з питання територіальної оборони.

Як писала “Новинарня“, нещодавно міністр оборони Андрій Загороднюк закликав НАТО розглянути заявку України на Програму розширених можливостей.

Читайте також:
Атака біля Золотого: НАТО закликає Росію вивести свої війська з Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна