Доба ООС: 11 обстрілів, міномети біля Новомихайлівки, Кримського і Новолуганського

 

За добу 22 лютого збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу сил ООС.

“Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї… 22 лютого, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один український захисник отримав поранення“, – сказано у зведенні.

Вісім обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок).

Двічі бойовики стріляли поблизу Мар’їнки – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. У районі Новомихайлівки окупанти вчинили обстріл із мінометів калібру 120 мм (випущено 9 мін); неподалік Старогнатівки – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї; поблизу Красногорівки – зі станкового протитанкового гранатомета (12 пострілів), а також із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У районі Лебединського бойовики гатили з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; поблизу Водяного – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів, а поруч із Гнутовим – зі станкового протитанкового гранатомета зробили 6 пострілів, а також вели вогонь з великокаліберного кулемета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) противник вчинив три обстріли: два рази неподалік Кримського – з мінометів калібру 82 мм (20 мін) та в районі Новолуганського – з мінометів калібру 82 мм (10 мін), а також вів вогонь із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

З початком доби 23 лютого російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли, втрат також немає, зазначили у штабі ООС станом на 7:00.

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на суботу диверсійна група окупантів намагалася атакувати позицію 93 омбр під Кримським, але втратила найманцяКримським, але втратила вбитим найманця.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.