ДРГ окупантів атакувала позицію під Кримським, але втратила найманця. ФОТО

доповнено

Уночі 22 лютого в Попаснянському районі на Луганщині була здійснена невдала спроба прориву через лінію зіткнення диверсійно-розвідувальної групи збройних формувань Російської Федерації.

Про це йдеться в ранковому повідомленні пресцентру штабу Об’єднаних сил.

“Противник під прикриттям вогню зі стрілецької зброї намагався вийти на позиції українських захисників поблизу населеного пункту Новотошківське”, – зазначено в повідомленні.

Селище Новотошківське розташоване фактично на лінії розмежування на південь від Оріхового.

За даними “Новинарні“, атака ДРГ зі складу 2 АК ЗС РФ відбувалася в зоні відповідальності 93-ї механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”.

“Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно виявили ворога та черговими вогневими засобами відбили атаку. У результаті бойового зіткнення ДРГ противника, зазнавши втрат, відступила. При цьому ворог залишив на полі бою тіло загиблого російського найманця“, – зазначили у штабі.

ДОПОВНЕНО. За інформацію сайту “Цензор”, штурмова група бойовиків вчинила спробу атакувати опорний пункт 1-го батальйону 93 омбр поблизу висоти 195 біля села Кримське на Бахмутській трасі.

У цьому районі позиції сторін розділяють приблизно 300 метрів. Користуючись темрявою, противник зробив спробу перетнути трасу і потайки зайти на опорник. Однак чергова зміна була напоготові: найманців виявили в тепловізор, наданий фондом “Повернись живим”, після чого придушили вогнем стрілецької зброї. Диверсанти втекли, а на дорозі за 70 метрів від наших позицій покинули одного свого пораненого.

Убитий найманець “ЛНР” Андрій Лазарєв. Фото з соцмереж

“Трьохсотого” бойовика витягнули на український бік. У найманця виявили документи: ім’я – Лазарєв Андрій Олександрович, 27.05.2000 р.н., 1-й батальйон 4-ї мотострілецької бригади 2 АК (т.зв. “армія ЛНР”). У Лазарєва був із собою автомат АК-74, гранати, розвантаження російського виробництва.

Бойовик зазнав двох кульових поранень – одна куля влучила в щелепу, друга – в живіт.

Фото: Цензор.нет

Оскільки йому не надали вчасної допомоги його колеги, Лазарєв помер від втрати крові відразу після потрапляння в полон, пише редактор “Цензора” Юрій Бутусов.

Як відомо, підрозділи тієї ж бригади – 4 омсбр 2 АК – атакували позиції ЗСУ на сусідній ділянці фронту, яку контролює 72 омбр ім. Чорних запорожців.

Як інформувала”Новинарня“, 18 лютого неподалік від Золотого, Оріхового й Новотошківського відбувався масований обстріл та наступ окупаційних сил на позицію “Баня” в “сірій зоні”, тоді загинув один український воїн – Максим Хитайлов із 72 омбр.

Читайте також:
Противник задіяв важкі міномети біля Красногорівки, Оріхового, Луганського, а вранці – вже й під Новомихайлівкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна