Суд обрав запобіжний захід Сіренку, який наїжджав на поліцію в Нових Санжарах. ВІДЕО

 

Затриманому в Нових Санжарах Володимиру Сіренку Жовтневий суд Полтави обрав запобіжний захід – два місяці нічного домашнього арешту.

Про рішення суду в суботу, 22 лютого, повідомляє УНІАН.

Як розповів начальник ГУ Нацполіції Полтавської області Іван Вигівський, Сіренка підозрюють у наїзді на працівників Нацгвардії.

“Він сів за кермо свого автомобіля і направив його в бік нацгвардійців.. У суді провину він визнав… Звинувачення просило арешт, але суд ухвалив рішення – відправити чоловіка під нічний домашній арешт на два місяці“, – сказав Вигівський.

Як пише “Полтавщина“, у суді прокурор зачитав матеріали справи, відповідно до яких 20 лютого близько 20-ї години Володимир Сіренко, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, знаходився за кермом автомобіля ВАЗ-21021 та направив його на працівників поліції, які охороняли публічний порядок. Дії Сіренка зупинили працівники поліції.

Попередня кваліфікація правопорушення — ст. 348 КК України (замах на вбивство працівника правоохоронного органу, в зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

Адвокат підозрюваного зазначив, що підозра його підзахисному є надуманою.

Підозрюваний Сіренко в суді пояснив, що 20 лютого він під’їхав до працівників поліції, зупинився на відстані 2-3 метри від них, вийшов із машини, щоб запитати дозволу, чи можна проїхати. А далі він отямився вже коли його поставили на коліна та затримали. Наміру наїжджати на працівників поліції не було.

Під час засідання в суді переглянули відео, на якому видно, як саме поводився та виїздив з місця подій підозрюваний. Також допитали свідків, які були на місці події.

Свідок Ткаченко розповів, що того вечора шукав серед натовпу на мосту свою дружину. На мосту побачив автомобіль Володимира Сіренка, а коли відійшов від нього приблизно на 8 метрів почув, що Сіренко сказав, що їхатиме додому. Через деякий час почув, як Сіренко викрикнув: “Пропустіть!” Коли глянув у бік подій, то побачив поліцейський автомобіль та як вже правоохоронці вели Сіренка.

Прокурор клопотав про взяття підозрюваного під варту.

Сторона звинувачення ще вирішує, чи подавати апеляцію на рішення суду про два місяці нічного домашнього арешту.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 20 лютого літак із громадянами України та інших країн, евакуйованими з китайського Уханя, приземлився у аеропорту “Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушив у Харків.

Усі ці люди не є хворими на коронавірус і не мають жодних симптомів вірусного захворювання. Їх було вирішено доправити на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області. Там вони протягом 14 днів перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

Місцеві мешканці організували протести проти розміщення евакуйованих з Уханя в Нових Санжарах. Зокрема, протестувальники перекрили міст через річку Ворскла, палили вогнища, атакували кордони поліції й НГУ, а коли автобуси з евакуйованими співвітчизниками все ж проїхали, закидали їх камінням.

Поліція відзвітувала про затримання 24 осіб. Згодом 23 особи відпустили (крім чоловіка, який наїхав автівкою на правоохоронців – Сіренка).

Читайте також:
Голову Тернопільської ОДА відставили через блокпости проти евакуйованих з Уханя

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна