Пристайко анонсував розробку нового документу замість Мінських угод

 

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що триваюча війна на Донбасі вказує на необхідність внесення змін в Мінські домовленості, які, за його словами, вичерпали себе.

Про це він сказав у четвер, 20 лютого, на Генасамблеї ООН, передає  “Голос Америки”.

За його словами, деякі пункти Мінських домовленостей реалізовувати неможливо. Він заявив, що з часом буде розроблено новий документ, який буде простіше виконати і досягти результатів.

Пристайко також підтвердив, що Україна працює над новою редакцією Мінських домовленостей, хоча Росія публічно виступає проти внесення в них змін. Міністр підкреслив, що домовленості мали бути виконані ще в 2015 році.

“Зараз 2020-й – ми все ще не досягли миру. Тому ми вважаємо, що цей документ не просто можна, а потрібно міняти, адже деякі його пункти реалізувати неможливо” , – сказав Пристайко.

За його словами, українська сторона зараз працює над тим, щоб змусити всіх учасників погодитися з тим, що “Мінські домовленості вичерпали себе і потребують змін”.

Український міністр констатував, що деякі зміни в Мінські угоди вже внесені, зокрема, “формула Штайнмаєра і розведення сил”, і підкреслив, що Росія проти цих дій не заперечувала.

Як інформувала “Новинарня“, ПАРЄ офіційно визнала Росію стороною Мінських домовленостей.

Читайте також:
Пристайко не виключає вихід України з Мінських домовленостей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.