У Британії запровадять нову міграційну систему

 

Британський уряд оприлюднив плани нової міграційної системи, яка почне діяти після завершення перехідного періоду після Brexit.

Про це у середу, 19 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на “Європейську правду”.

Нова система закликає роботодавців відійти від залежності від “дешевої робочої сили” з Європи і інвестувати в утримання персоналу та розвиток технологій автоматизації.

Міністерство внутрішніх справ заявило, що громадяни ЄС і країн, що не входять в ЄС, які прибувають до Британії, будуть розглядатися однаково після 31 грудня, коли завершиться режим вільного пересування з Євросоюзом.

Міністерка внутрішніх справ Пріті Патель заявила, що нова система означатиме, що “найяскравіші і найкращі зможуть приїхати в Сполучене Королівство”.

Згідно з запланованою схемою, іноземні робітники, які хотіли би працювати у Британії, повинні говорити англійською і мати пропозицію кваліфікованої роботи.

Вони отримають 50 балів, якщо будуть відповідати цим критеріям.

В цілому іммігранти повинні набрати 70 балів, щоб мати можливість працювати Британії. Додаткові бали присуджуються за кваліфікацію, пропоновану зарплату і роботу в секторі з дефіцитом робочої сили.

При цьому уряд виключає можливості для низькокваліфікованих робітників, закликаючи бізнес “адаптуватися і пристосовуватися” до кінця вільного пересування між країнами ЄС і Британією.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно британські журналісти влаштували бойкот прем’єрові  Борису Джонсону.

Читайте також:
У Британії оштрафували “НТВ-Мир Балтия” за програму про Скрипалів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна