Окупанти обстріляли позиції 93 омбр біля Кримського: осколок міни влучив у собаку Білку

 

Окрім Новотошківського та Оріхового вчора проросійські бойовики обстріляли позиції 93-ї окремої механізованої бригади Холодний Яр біля Кримського, армійці дали відсіч.

Обійшлося без поранених людей, але осколок потрапив у собаку Білку, яка перебувала на позиції, інформує пресслужба підрозділу.

“Був приліт 120-ї міни. Десь о 5:28 пішли перші прильоти. Ми так зрозуміли, що з танку, бо реактивний снаряд. Сюди було випущено приблизно 50 мін. Постраждалих немає, крім собачки”, – розповідає військовослужбовець.

“Вибігала з кухні під час обстрілу – потрапила на бруствер. Міна потрапила в дерево, осколком зачепило шию… Пацани швидко зробили їй укол, перемотали, бігає зараз“, – продовжує боєць.

Осколок, втім, залишився у тварині. Військові кажуть, що принагідно відвезуть до ветеринара, аби фахівці зробили операцію та витягнули осколок, аби рана не гноїлася.

“Тут працювала чисто артилерія, але згодом підключилася їхня БМП-2, БМП-1 та все стрілкове. Від 5,45 і до 30 мм. Ми були готові. Не дарма ж ми тут сидимо“, – кажуть армійці.

У 93 омбр також показали результати обстрілів у світлинах: вирви у землі, уламки та ушкоджені стовбури дерев.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 18 лютого  російські окупаційні війська почали атаку на ділянці розведення сил у районі Зологото на позиції 72 і 93 омбр ЗСУ Луганщині із застосуванням важкої артилерії та штурмової групи.

Читайте також:
72 омбр показала свого бойового гусака Гришу з другою ротацією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна