Контррозвідка звітує, що затримала в Києві агента “ЛНР”

 

Контррозвідка Служби безпеки України заявляє, що затримала у Києві агента незаконних збройних формувань, який передавав розвідувальну інформацію представникам так званого “МДБ ЛНР”.

Про це в середу, 19 лютого, інформує пресцентр СБУ.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що колишній працівник органів МВС, мешканець тимчасово окупованого Луганська, був завербований так званим “МДБ ЛНР”.

“Для виконання завдання кураторів він прибув на підконтрольну українській владі територію, де збирав відомості про дислокацію і переміщення підрозділів, залучених до проведення антитерористичної операції. Інформатор переховувався у різних населених пунктах нашої країни”, – йдеться у пресрелізі СБУ.

Зазначається, що фігурант справи був оголошений у загальнодержавний розшук.

Правоохоронці затримали інформатора за місцем тимчасового проживання у Києві.

Затриманого, кажуть в СБУ, доправлять до суду для розгляду клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як інформувала “Новинарня“, у ЗСУ хотів проникнути “кріт” ФСБ з Криму. Помітила контррозвідка.

Читайте також:
Контррозвідка звітує, що впіймала “крота” ФСБ у бойовій бригаді ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна