У ЗСУ хотів проникнути “кріт” ФСБ з Криму. Помітила контррозвідка

 

Військовий з Криму, який у 2014 році зрадив присязі та залишився служити на півострові, у 2019 році несподівано захотів повернутися служити в одну з військових частин у Харківській області. Контррозвідка після ретельної перевірки відмовила йому в наданні доступу до державної таємниці.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 13 грудня, інформує пресцентр СБУ.

Йдеться про колишнього військового ЗСУ, старшого офіцера підрозділу Повітряних сил.

Після анексії він проживає разом зі своєю сім’єю у Севастополі на території військового містечка. Дружина теж зрадила присязі та проходить службу в армії окупанта.

“Перебіжчик встиг отримати громадянство Росії, став на військовий облік та працевлаштувався до приватного охоронного агентства, підконтрольного ФСБ РФ. На початку 2019 року він повернувся на материкову Україну для поновлення на військовій службі”, – йдеться у повідомленні речників української спецслужби.

За даними українських силовиків, він мав збирати відомості воєнного характеру щодо обороноздатності та бойової готовності військових частин, розташованих на території регіону.

“Виконати злочинне завдання він не встиг, бо відразу ж був виявлений військовою контррозвідкою. За результатами перевірки йому було відмовлено у наданні допуску до державної таємниці України, що виключало можливість перебування на військової служби”, – інформують речники СБ.

Читайте також:
Полковник запасу ЗСУ зібрався в окупований Крим: ФСБ вербувала, СБУ запобігла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна