Контррозвідка звітує, що впіймала “крота” ФСБ у бойовій бригаді ЗСУ

 

Контррозвідка Служби безпеки України викрила та припинила підривну діяльність військовослужбовця однієї з бойових бригад ЗС України, дислокованої на Дніпропетровщині.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 20 січня, інформує пресцентр української спецслужби.

Зазначається, що мешканець міста Святогірськ на Донеччині після початку військової агресії РФ в Україні виїхав на тимчасово окуповану територію Донецької області, де добровільно вступив до лав незаконних збройних формувань так званої “ДНР”.

“Під час проходження “військової служби” в складі терористичних угруповань 100 ОМСБр “Республіканської гвардії” та 1 ОМСБр “Слов’янської бригади” 1 АК “НМ ДНР” він був завербований співробітниками російських спецслужб. На початку 2019 року бойовик виїхав з тимчасово окупованої території та вступив на військову службу до лав ЗС України за контрактом для виконання завдань ФСБ РФ з отримання розвідувальної інформації у воєнній сфері”, – йдеться у пресрелізі СБУ.

Зловмисник збирав відомості, зокрема, про:

  • дислокацію військових частин ЗС України, у тому числі у районі проведення ООС, їх переміщення;
  • кількість, тип озброєння;
  • особовий склад;
  • установчі та персональні дані командирів.

Правоохоронці затримали викритого контррозвідкою СБУ агента російських спецслужб поблизу військової частини під час спроби передачі зібраних розвідувальних даних.

Наразі військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна