У МЗС закликали міжнародну спільноту засудити ескалацію на Донбасі

 

Міністерство закордонних справ закликало міжнародну спільноту засудити ескалацію на Cході України у зв’язку з атакою бойовиків на позиції українських військових.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 18 лютого, написала у Twitter речниця МЗС Катерина Зеленко.

“Ми дуже стурбовані ескалацією на Донбасі після останнього російського нападу. Застосування забороненої зброї призвело до нової хвилі жертв. Це останнє порушення домовленостей, досягнутих на саміті нормандської четвірки. Ми закликаємо міжнародну спільноту засудити цю ескалацію” – написала дипломатка.

Як писала “Новинарня“, зранку 18 лютого російські окупаційні війська почали наступ на ділянці розведення сил у районі Зологото на Луганщині зі застосуванням важкої артилерії та штурмової групи.
Першим про наступ росіян повідомив журналіст Юрій Бутусов усупереч штабу ООС, який о 7:00 заявляв, що з початку доби 18 лютого окупанти не проявляли вогневої активності.
Згодом штаб ООС заявив про намагання окупантів прорвати лінію розмежування та втрати з боку Об’єднаних сил.
За даними штабу ООС, унаслідок атаки росіян загинув один український військовий, ще четверо – зазнали поранень.

Читайте також:
“Курс на завершення війни залишається незмінним”: Зеленський відреагував на наступ РФ під Золотим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна