У Керчі ФСБ затримала двох підлітків за “підготовку терактів”

 

Федеральна служба безпеки Росії заявила, що в місті Керч в окупованому Криму затримала двох неповнолітніх місцевих жителів 2003 і 2004 років народження, які нібито готували терористичні акти в двох освітніх закладах міста.

Про це у фейсбуці у вівторок, 18 лютого, повідомляє Кримська правозахисна група.

“За твердженням пресслужби ФСБ, підлітки є “прибічниками екстремістської ідеології, послідовниками 18-річного Владислава Рослякова, причетного до вбивства двадцяти осіб у Керченському політехнічному коледжі в жовтні 2018 року”, – йдеться у повідомленні.

У ФСБ стверджують, що підлітки нібито “розробили плани збройних нападів, для чого підшукали інтернет-інструкції з виготовлення саморобних вибухових пристроїв, а також схеми будівель”.

Крім того, російські спецслужби стверджують, що “разом з підготовкою терактів підлітки адміністрували в соціальних мережах і месенджерах так звані “групи смерті”, в яких підбурювали користувачів до скоєння аналогічних злочинів”.

Також повідомляється, що в місцях проживання у затриманих підлітків “вилучено саморобні вибухові пристрої з вражаючими елементами, придбані через інтернет компоненти для виготовлення вибухових речовин”.

ФСБ заявляє, що випробування “пробних” вибухових пристроїв проводилися на домашніх тваринах.

“За фактом підготовки терористичних актів вирішується питання про порушення кримінальних справ за статтями 30 і 205 КК Росії”, – йдеться у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, 17 жовтня 2019 року в окупованій Керчі 18-річний студент 4-го курсу Владислав Росляков розстріляв 19 людей, близько 50 – поранив, після чого наклав на себе руки.

Українські правозахисники не раз звертали увагу на воєнізований формат виховання дітей в окупованому РФ Криму. Психологи відзначають тиск на свідомість дітей у сучасній освіті Росії.

Читайте також:
Окупанти відкрили в Севастополі російський військовий центр для школярів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна