За продаж канабісу нацгвардієць отримав два роки дисбату

 

Святошинський районний суд Києва визнав солдата-контрактника Національної гвардії України винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (“Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів”).

Про це “Новинарні” в понеділок, 17 лютого, повідомили в пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону України.

Обвинувачення в цій справі підтримувала військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону.

Слідчі встановили, що нацгвардієць неодноразово незаконно збував “особливо небезпечний наркотичний засіб” (так у повідомленні прокуратури) – канабіс та отримував за це гроші. Після оперативної закупки під контролем правоохоронних органів солдат був затриманий.

Прийнявши до уваги докази, зібрані військовою прокуратурою, суд призначив нацгвардійцю покарання у вигляді двох років перебування у дисциплінарному батальйоні, зазначили в прокуратурі.

Читайте також:
Легалізація канабісу: комітет ВР підтримав петицію і створив групу для закону

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна