Пристайко – Земану: закулісні угоди з Росією завжди погано закінчуються

 

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко рекомендує чеському президентові Мілошу Земану утримуватися від таємних угод із Росією.

Як передає “Новинарня“, про це український дипломат сказав в інтерв’ю чеському виданню Respekt.

Пристайко нагадав про зустріч експрезидента України Віктора Януковича з російськи лідером Володимиром Путіним перед запланованим підписанням Угоди про асоціацію з ЄС.

“І у нього (Януковича, – “Н”) виникла чудова ідея, що він нічого не підпише з Європою, тому що йому обіцяли 3 мільярди доларів у вигляді позик від Путіна. Що він обіцяв і скільки отримав для себе, ми не знаємо. Але українці не погодилися з цими кредитами, і через кілька місяців Янукович втік з країни. Урок: будьте обережні при укладанні угод з Росією. Не укладайте закулісних угод, адже це завжди погано закінчується”, – сказав він.Президент Чехії Земан запропонував змінити Конституцію України

Міністр також додав, що Земан – не єдиний політик в Євросоюзі з проросійською позицією.

Як писала “Новинарня“, нещодавно президент Чехії визнав Крим частиною Росії,  раніше він пропонував змінити Конституцію України.

Читайте також:
У МЗС відповіли президенту Чехії на пропозицію змінити Конституцію України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна