“Лише здорові”: МОЗ відмовилося евакуювати з Китаю українців із симптомами коронавірусу

 

Українці з підозрою на коронавірус COVID-19 не будуть допущені на борт літака, який відправлять у вівторок, 18 лютого, для евакуації з китайського міста Ухань.

Як передає “Новинарня” у понеділок, 17 лютого, про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Евакуюються здорові люди. На борт людей з симптомами гострої респіраторної хвороби не буде допущено… Панікувати не потрібно, ми привозимо в Україну здорових людей”, – сказав він.

За словами Ляшка, літак з евакуйованими громадянами України прибуде в четвер, 20 лютого.

Після прибуття в Україну їх ізолюють щонайменше на 14 днів. У разі виявлення симптомів коронавірусу пацієнта переведуть в інфекційний стаціонар і помістять в спецбокс.

Серед евакуйованих — 49 українців та до 25 іноземних громадян.

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

4 лютого в японському порту Йокогами поставили на карантин круїзний лайнер Diamond Princess, оскільки в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV. Під наглядом лікарів на судні перебувають близько 3700 осіб із 56 країн, включаючи членів екіпажу. На судні були 25 громадян України, всі вони члени екіпажу. Захворіли два українці. Їх разом з іншими інфікованими перемістили до шпиталю.

5 лютого стало відомо, що Україна отримала тестсистему для виявлення коронавірусу.

Загальна кількість заражених COVID-19 у Китаї на 17 лютого становить понад 70 500 людей, від хвороби померли 1700 осіб.

Напередодні зафіксовано перший випадок смерті від COVID-19 – літній китайський турист помер у Франції.

Читайте також:
Умисним поширювачам коронавірусу в Китаї загрожує не лише страта. Число смертей падає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна