“Європейська солідарність” виграла справу проти Богдана

 

Політична партія “Європейська солідарність” виграла судову справу проти ексголови офісу президента Андрія Богдана щодо законності виключення його зі списку кандидатів у народні депутати України від партії до Верховної Ради восьмого скликання.

Як передає “Новинарня” у четвер, 13 лютого, із посиланням на пресслужбу політсили, відповідне рішення ухвалив Шостий апеляційний адміністративний суд.

“Нашу апеляційну скаргу було задоволено, рішення Окружного адміністративного суду м. Києва – скасовано, у задоволенні позовних вимог Андрія Богдана відмовлено в повному обсязі. Тому ми задоволені результатом розгляду справи в апеляційному суді”, – сказав адвокат партії Борис Сікліцький.

Так, Богдан був виключений з виборчого списку партії за ініціативою її членів колегіальним і демократичним рішенням з’їзду. На підставі вказаного рішення Центральна виборча комісія прийняла постанову про його виключення з виборчого списку партії.

У 2018 році Андрій Богдан звернувся до суду з позовом до Центральної виборчої комісії з вимогою скасувати вказану постанову ЦВК та визнати себе обраним народним депутатом України від партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

Рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 7 жовтня 2019 року позовні вимоги Андрія Богдана були задоволені частково. Партія не погодилась з таким рішенням суду та оскаржила його в апеляційному порядку.

Читайте також:
У мережу виклали запис розмови, де Баканов називає Богдана “смотрящім” за судами

Зеленський призначив Єрмака новим керівником офісу президента. Хто він такий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна