МОЗ просить Держрезерв виділити гроші на захист від коронавірусу

 

Через загрозу коронавірусу COVID-19, міністерство охорони здоров’я готується до закупівель тримісячного запасу респіраторів і костюмів біологічного захисту.

Також закуплять додаткове медичне обладнання для штучної вентиляції легенів, гроші на це виділить Держрезерв.

Як передає “Новинарня” із посиланням на “5 канал”, про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Ми провели кілька раундів оцінки потреби в засобах індивідуального захисту та медичних виробів для певних закладів. Наразі в МОЗ затверджують нову методику для того, щоби забезпечити місячний і тримісячний запас засобів індивідуального захисту. Ми працюємо з Держрезервом. Паралельно МОЗ формує пропозицію про придбання додаткового обладнання на випадок необхідності. Це респіратори, костюми біологічного захисту, апарати для штучної вентиляції легенів та інше обладнання”, – сказав Ляшко.

Також МОЗ посилює бригаду медиків в аеропортах – у “Борисполі” працюватимуть дві бригади екстреної допомоги, які, у разі підозри на зараження, відвозитимуть хворих до інфекційного стаціонару.

Як повідомили у пресслужбі МОЗ, станом на 13 лютого 2020 року, у світі зареєстровано 60 331 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції COVID-19, з них 1369 – летальні.

80% усіх випадків COVID-19  зафіксовано в одній провінції Китаю – Хубей. За межами Китаю зафіксовано 455 випадків у 24 країнах світу.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Нагадаємо, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

4 лютого в японському порту Йокогами поставили на карантин круїзний лайнер Diamond Princess, оскільки в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV. Під наглядом лікарів на судні перебувають близько 3700 осіб із 56 країн, включаючи членів екіпажу. На судні є 25 громадян України, всі вони члени екіпажу. Захворіли два українці.

5 лютого стало відомо, що Україна отримала тестсистему для виявлення коронавірусу.

Читайте також:
Джекі Чан пообіцяв 1 млн юанів розробнику вакцини від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна