ОГП відкрив провадження після журналістського розслідування про ексзаступника Матіоса

 

Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження щодо можливого отримання неправомірної вигоди колишнім першим заступником головного військового прокурора.

Про це в четвер, 13 лютого, інформує пресслужба відомства.

Зазначається, що на підставі повідомлення у ЗМІ прокуратура порушила справу щодо можливого отримання колишнім першим заступником головного військового прокурора хабара в особливо великому розмірі за непритягнення до кримінальної відповідальності.

ОГП доручив розслідувати справу Нацполіції.

Інкримінована стаття: частина 4 статті 368 Кримінального кодексу.

Раніше журналісти програми “Наші гроші. Львів” у своєму розслідуванні вказали, що колишній перший заступник військового прокурора Володимир Жербицький, який розслідував причетність народного депутата Юрія Бойка до оборудок Сергія Курченка зі скрапленим газом, став співвласником ТОВ “Трускавецькі лікувальні води”, що належало людям з оточення депутата.

Жербицький пішов на пенсію в жовтні 2017 року.

Читайте також:
“І це мине”: Матіос попрощався з посадою печаткою Шломо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна