Сторони конфлікту на Донбасі висловили прихильність Мінським угодам, – спецпредставниця ОБСЄ

 

Сторони конфлікту на Донбасі висловлюють прихильність Мінським угодам і готові докласти більше зусиль для реалізації рішень саміту “нормандської четвірки”.

Як передає “Новинарня” із посиланням на “Інтерфакс-Україна”, про це у середу, 12 лютого, заявила спецпредставниця ОБСЄ Гайді Грау на брифінгу в Мінську.

“Рівно п’ять років тому було підписано комплекс заходів щодо виконання Мінських угод. Його схвалили лідери “нормандської четвірки” та Рада безпеки ООН. Комплекс заходів спільно з Мінським протоколом і Мінським меморандумом є основою для мирного врегулювання конфлікту на сході України. Сторони висловлюють прихильність Мінським угодам, але для вирішення конфлікту все ще потрібні зусилля і політична воля сторін”, – сказала Грау.

“На жаль, люди все ще гинуть. При цьому обмеження свободи пересування Спеціальної моніторингової місії перешкоджає моніторингу режиму припинення вогню”, – додала вона.

“І все-таки сьогодні мене порадувало те, що сторони висловили готовність докласти більше зусиль для реалізації висновків “нормандського саміту”, – констатувала спецпредставниця ОБСЄ.

Як писала “Новинарня“, 12 лютого у під час засідання ТКГ у Мінську майже погодили ділянку розведення біля Гнутового.

Читайте також:
Стабілізація на тлі потепління: як у Франції бачать вирішення конфлікту на сході України і чому Парижу важливий діалог з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна