Заступник командира УДА Андрій Гергерт “Червень” потребує допомоги для лікування раку шлунку

Заступник командувача Української добровольчої армії, командир 8-го окремого батальйону “Аратта” Андрій Гергерт (“Червень”) почав новий етап боротьби з важким захворюванням – раком шлунку. Тепер комбат лікується у Відні.

“…Розпочався мій етап – лікування у Відні. Дякую за вашу підтримку. Продовжую боротись з недугою. З Божою поміччю нам все вдасться! Разом – сила!” – написав Червень у фейсбуці 10 лютого, розмістивши фото з лікарняної палати.

В Україні Гергерт уже пройшов лапороскопію, також йому вшили спеціальний порт у вену біля ключиці, повідомляв 8-й батальйон УДА.

“Лікарі відзначили, що хірургічне видалення пухлини не допоможе. Потрібна тільки жорстка хіміотерапія і препарати для підтримки імунітету”, – розповіли побратими Червня.

Андрій Гергерт потребує грошової допомоги для плати за лікування.

Триває збір коштів на такі карткові рахунки:

  • 4627055110009379 (гривні) – Андрій Валерійович Гергерт;
  • 5168745014647801 (гривні) – Надія Слюзар, дружина;
  • 4731219121649028 (долари) HERHERT OLEKSANDR;
  • 5168742725541191 (євро) HERHERT OLEKSANDR.

Також побратими організовують благодійні концерти та ярмарки для збору коштів на лікування Червня. Лише на концерті в Бердянську 8 лютого було зібрано 18 670 гривень. На черзі – низка концертів на Львівщині.

Андрієві Гергерту 41 рік, він родом зі Львівської області, за освітою – ветеринарний лікар.
Із 2001 року займався бізнесом у Криму, під час Майдану переїхав до Києва, де познайомився з Дмитром Ярошем і приєднався до “Правого сектору”.
У бойових діях на Донбасі брав участь з 2014 року, був заступником командира 2-го запасного батальйону, пізніше став командиром 8-ї окремої роти ДУК “ПС”, яка з часом збільшилася до батальйону, що став частиною УДА.
Андрій Гергерт має чотирьох дітей.
За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Гергерт у 2016 році був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Читайте також:
Наш “Кайтселійт”: УДА Яроша створює систему тероборони на чолі з Гергертом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна