Замість Суркова: у Кремлі призначили нового відповідального за “український напрямок”

 

Заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак буде займатися питаннями інтеграції та “українською проблематикою”.

Про це заявив прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Під час спілкування з журналістами у вівторок, 11 лютого, Пєскова запитали про те, чи означають недавні контакти Козака з тематики обміну полоненими те, що кураторство “українською темою” передали саме йому.

“Зараз можу констатувати, що так, Козак займається і буде продовжувати займатися на своїй новій посаді українськими справами і питаннями інтеграції”, – сказав Пєсков.

За його словами, точне формулювання буде зафіксоване в розподілі обов’язків, які поки “не формалізовані”.

Відповідаючи на уточнювальне питання про те, інтеграцією «кого з ким» буде займатися Козак, Пєсков відповів: “Не Росії і України. У Росії багато інтеграційних процесів, в яких вона бере участь вельми успішно”.

Як писала “Новинарня“, 25 січня помічник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков звільнився з державної служби через “зміну курсу в українському напрямі”.

24 січня стало відомо, що кремлівський куратор “економічного напряму” в ОРДЛО Дмитро Козак став заступником глави адміністрації Путіна.

Читайте також:
Держдума схвалила кандидатуру нового прем’єра Росії

Лавров і Шойгу зберегли посади в новому уряді РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна