Українські Bayraktar TB2 усе ще не боєготові

 

Через декілька місяців після отримання Повітряними Силами ЗС України турецьких ударних БПЛА Bayraktar TB2 вони все ще не боєготові.

Про це у вівторок, 11 лютого, повідомляє “Новинарня” із посилання на АрміяInform.

Серед причин, зокрема, називають те, що підрозділ отримав фонди колишнього винищувального полку, розформованого двадцять років тому. Із коштів, необхідних для облаштування приміщень, надійшло лише 265 тисяч. Їх вистачило лише на заміну вікон, дверей і електропроводки, ремонту стелі.

Командування бригади тактичної авіації імені Петра Франка передала жилу казарму для особового складу новоствореного підрозділу та для зберігання станцій наведення і самих Bayraktar TB2 передали сховища-ангари.

Для поліпшення умов розміщення частини, особовий склад замість підготовки зараз вимушений займатися господарськими й ремонтними роботами на території.

Долучились до відновлення волонтери та небайдужі громадянами Старокостянтинова на Хмельниччині.

За їхнього сприяння створили умови для розміщення особового складу – повністю замінили систему опалення будівлі, встановили сучасний твердопаливний котел, обладнали душові кабіни й санвузли.

Цей підхід дуже дивує турецьких фахівців, що впродовж всього терміну гарантійного періоду перебувають в Україні та обслуговують БПЛА і мають здійснювати підготовку українських фахівців.

Один з турецьких фахівців по БПЛА Bayraktar TB2 в Україні Фото: АрміяInform

Інша причина, чому за такий тривалий час українські Bayraktar TB2 все ще не боєготові – бюрократичні процедури.

Сотні погоджень і узгоджень у високих кабінетах гальмують процес початку експлуатації БПЛА.

У частині очікують, що необхідні проблеми розв’яжуть і будуть усунуті перешкоди, які заважають реалізовувати те, заради чого і закупили цю сучасну техніку.

Як інформувала “Новинарня“, про купівлю ударних безпілотників “Байрактар” Україна почала домовлятися з Туреччиною в листопаді 2018 року.
“Укрспецекспорт” і турецька компанія Baykar Makina підписали угоду про закупівлю їх для української армії в січні 2019 року.

Тоді радник президента Петра Порошенка Юрій Бірюков писав: “Bayraktar TB2, договір підписаний, скоро будуть поставки. Ударний БПЛА, який ми купуємо в повному комплекті, з озброєнням. Це шість планерів, це сотні ракет, це станції управління, це навчання персоналу і… це підготовка спільного виробництва частини комплексів на території України. Смертоносний птах, який може висіти в повітрі добу, на висоті 8 кілометрів”.

У березні в нас успішно пройшли випробування безпілотників Bayraktar.

Читайте також:
Український дрон із новітніми датчикам виявляє міни з точністю до сантиметра

Важкий ударний БПЛА Akinci з українськими двигунами виконав перший політ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна