Важкий ударний БПЛА Akinci з українськими двигунами виконав перший політ. ВІДЕО

 

Турецький важкий безпілотний літальний апарат Akinci, оснащений українськими двигунами, виконав перший вдалий політ.

БПЛА провів у повітрі 16 хвилин та успішно виконав посадку, повідомив 6 грудня “Український мілітарний портал”.

Роботи з розробки БПЛА за участі українського держпідприємства “Івченко-Прогрес” відбуваються в рамках створеного спільного українсько-турецького підприємства між ДП “Укрспецекспорт” та Baykar Defence.

Монтаж українських силових установок АІ-450 на першому зразку безпілотника Akinci було завершено наприкінці серпня. У вересні до Туреччини вже було відправлено другу партію двигунів, у кількості двох одиниць, для цих БПЛА.

БПЛА Akıncı зможе здійснювати політ на висоті до 12200 метрів та нести до 900 кг озброєння на зовнішніх підвісках і до 450 км – у внутрішніх відсіках фюзеляжу.
Розмах крил БПЛА Akinci – 20 метрів, максимальна злітна вага – 4500 кг. Очікуваний час польоту – до 24 годин. Серед номенклатури озброєння Akinci – керовані ракети та бомби, системи радіоелектронної розвідки та боротьби.

Читайте також:
Україна й Туреччина запустили виробництво ударних безпілотників Akinci

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна