Україна й Туреччина запустили виробництво ударних безпілотників Akinci

 

Ударний безпілотник нового покоління Akinci стане першим спільним проектом української компанії “Укрспецекспорт” і турецької Baykar Defence.

Як повідомляє “Новинарня“,про це у вівторок, 20 серпня, інформує пресслужба “Укроборонпрому”.

Повідомляється, що новий безпілотний літальний апарат буде призначений найперше для озброєння як турецьких, так і українських збройних сил.

“Одна з головних його переваг – можливість наносити високоточні удари таким же озброєнням, яке використовується на звичайних літаках. Мова йде про надпотужні боєприпаси вагою в сотні кілограм”, – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Akinci відноситься до нового “важкого” класу безпілотників. Він оснащений двома двигунами українського виробництва, які забезпечують політ на висоті понад 12 км. Дрон має розмах крил до 20 метрів, здатний підняти в повітря понад 1 тис. кг озброєння і перебувати в польоті добу.

Безпілотник обладнується надсучасними системами спостереження: від тепловізорів та потужних камер до радарів з активною фазованою антенною решіткою та численними сенсорами. Все це дозволяє виявляти на значній відстані навіть добре замасковані цілі, передавати їх координати для знищення, або самостійно завдавати високоточні удари.

Серед номенклатури озброєння Akіncі – керовані ракети, різноманітні звичайні та високоточні бомби. Таке потужне озброєння дозволяє безпілотнику знищувати живу силу та техніку ворога, а також завдавати ударів по важливих об‘єктах противника – фортифікаційних спорудах, центрах управління та зв‘язку, мостах, складах тощо.

Як інформувала “Новинарня“, українські військові боротимуться з ворожими БПЛА новітньою “радіогвинтівкою”.

Читайте також:
Безпілотник Spectator-М1 готують до серійного виробництва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна