Безпілотник Spectator-М1 готують до серійного виробництва

 

Модернізований і вдосконалений безпілотний авіаційний комплекс Spectator-М1 нещодавно прийнято на озброєння ЗСУ. Невдовзі очікується початок його виробництва та надходження у військові частини. Кошти для цього передбачені.

Про це в четвер, 25 липня, поінформував на брифінгу в Інформаційному агентстві Міноборони тимчасовий виконувач обов’язків директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України полковник Андрій М’ясников, передає “Армія.Інформ”.

Spectator-М1 — удосконалена версія безпілотників Spectator від ВАТ «Меридіан» ім. С. П Корольова. Перші безпілотні комплекси Spectator надішли до української армії у 2015-му. Відтоді він устиг добре себе зарекомендувати на фронті й отримав схвальні відгуки від військових, що його експлуатували. Тому було ухвалено рішення взяти на озброєння вже нову, кращу версію цього літального апарата.

Spectator-М1 призначений для ведення повітряної розвідки як удень, так і вночі. У процесі модернізації безпілотний комплекс отримав новий тепловізор, удосконалену станцію керування. Також зменшено вагу, що дає апарату змогу більше часу перебувати у повітрі.

Новітній комплекс піднімається на висоту до 3600 метрів, має максимальну швидкість польоту 120 км/год, а швидкість, на якій виконує завдання, становить 70 км/год. У повітрі безпілотник може перебувати понад дві години. Комплекс здатний передавати відеоінформацію у цифровому кодованому вигляді, а дальність польоту становить до 150 км.

Нині фахівці ВАТ «Меридіан» ім. С. П Корольова готують Spectator-М1 до серійного виробництва, яке планують розгорнути у рамках Державного оборонного замовлення.

Як інформувала “Новинарня“, Генштаб у 2018 році включив у держоборонзамовлення 800 ПТРК і 500 БПЛА.

Читайте також:
Українські військові боротимуться з ворожими БПЛА новітньою “радіогвинтівкою”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна