Столтенберг: Міністри оборони НАТО обговорять відповідь на всі ракети РФ

 

Міністри оборони країн НАТО на засіданні у Брюсселі 12-13 лютого обговорять, як Альянс буде реагувати на російські ядерні і звичайні ракети.

Як передає “Новинарня”  із посиланням на “Європейську правду”, про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив на пресконференції у вівторок, 11 лютого.

“У четвер ми розглянемо відповідь НАТО на нові ракетні системи Росії. Розробка та розміщення ракет SSC-8 призвела минулого року до припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. Союзники по НАТО об’єдналися з приводу порушення Росією Договору. Тому що договір, якого дотримується лише одна сторона, не може захистити нас”, – сказав Столтенберг.

Він зазначив, що міністри раніше вже домовились про збалансований і скоординований пакет оборонних заходів, проте не став розкривати деталі.

“Водночас, ми підтверджуємо нашу тверду прихильність щодо контролю над озброєнням та роззброєнню. SSC-8 – це лише один виклик, з яким ми стикаємося. Тож ми обговоримо нашу відповідь на весь спектр російських ракетних систем. Звичайних та ядерних, які в даний час розгорнуто або знаходяться в стадії розробки”, – додав генсек.

Причиною розширення можливостей НАТО щодо стримування і оборони є припинення дії договору про РСМД. Він закінчився минулого літа, тому що США та інші партнери по НАТО вважають, що Росія вже багато років порушує угоду своєю системою SSC-8.

Ці ракети можуть бути оснащені ядерними боєголовками і мають дальність польоту понад 2000 кілометрів. Москва відкидає всі звинувачення і заявляє, що дальність дії системи становить менше 500 кілометрів.

Читайте також:
США направлять 20 тис. військових для найбільших навчань НАТО у Європі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна