США направлять 20 тис. військових для найбільших навчань НАТО у Європі

 

США в найближчі місяці перекинуть в Європу 20 000 військовослужбовців для участі у військових навчаннях НАТО під назвою Defender Europe 2020.

Це найбільше розгортання американських військ в Європі за останні 25 років.

Про це повідомляє “Європейська правда” із посиланням на Euractiv.

У навчаннях візьмуть участь загалом 37 000 військових з 18 країн-членів НАТО і партнерів Альянсу. Підготовчі роботи до навчань починаються вже у лютому, а основна їх частина відбудеться в травні і червні, насамперед у Німеччині, Польщі та країнах Балтії.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що навчання не спрямовані проти будь-якої конкретної країни.

“Ці оборонні навчання демонструють здатність швидко перекинути великі сили з США в Європу, щоби допомогти захистити інших союзників по НАТО, якщо це необхідно”, – сказав він.

Ці військові навчання стануть найбільшими з часів “холодної війни”, Велика Британія вже оголосила, що направить 2500 військовослужбовців.

Столтенберг також підкреслив, що цього року члени НАТО Литва, Естонія та Латвія відзначили 30-ту річницю незалежності, нагадавши про вихід трьох країн Балтії із Радянського Союзу.

“Росія має право відчувати себе в безпеці в межах своїх кордонів, але так само стосується і наших країн-членів”, – сказав Столтенберг.

Він зазначив, що США поінформували Росію та інших членів Організації з безпеки та співробітництва в Європі про навчання відповідно до встановлених правил.

Читайте також:
У НАТО отримали дрони для “глибинного” спостереження за Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна