Міністр Бородянський прокоментував заборону на російські соцмережі та медіа

 

Міністерство культури, молоді та спорту України має намір ініціювати продовження заборони на російські соціальні мережі та медіа.

Як передає “Новинарня” у вівторок, 11 лютого, про це міністр Володимир Бородянський заявив у інтерв’ю “РБК-Україна”

Зокрема, Бородянський спростував інформацію про можливе розблокування російських соцмереж і ЗМІ, оскільки навесні закінчуються терміни заборони.

“Я вважаю, що треба продовжувати заборону, тут навіть немає ніякої дискусії… Будемо ініціювати. Обов’язково”, – додав Бородянський.

До перемоги на президентських виборах 2019 року Володимир Зеленський порівнював заборону російських соцмереж з “парковками в Києві”. Він також наголошував, що альтернативних соціальних мереж українцям недостатньо, якщо вони обходять заборону.

Також серпні 2019 року нинішній віцепрем’єр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що не рекомендував би знімати блокаду соціальних мереж. На його думку, там досить багато контенту, який негативно впливає на українців.

Як повідомляла “Новинарня“, 16 травня 2017 року тодішній президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких соцмережі “Вконтакте” і “Одноклассники”, компанія “Яндекс”.

Читайте також:
Аналітики назвали області України, де найактивніше користуються “ВКонтакте”

Бородянський заявив, що обговорення законопроєкту про дезінформацію продовжать

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна