Порошенко відмовився розблокувати “Вконтакте” на вимогу підписантів петиції

 

Президент Петро Порошенко відмовився підтримати петицію про розблокування російської соціальної мережі “Вконтакте”.

Відповідь на петицію з вимогою скасувати заборону соцмережі опубліковано на сайті петицій президента України, повідомляє “Економічна правда“.

Порошенко зазначив, що соцмережа “Вконтакте” “широко використовується російськими спецслужбами для поширення російської пропаганди” та проведення “спеціальних інформаційних операцій”.

У відповіді йдеться про те, що блокування російської соцмережі “захищає українців” від маніпулювання.

“Підтримку електронної петиції про скасування блокування інтернет-ресурсу «Вконтакте» вважаю неможливою“, – йдеться у відповіді президента.

Як повідомляла “Новинарня“, своїм указом від 16 травня президент запровадив в Україні санкції проти компаній, що представляють російські соцмережі та антивіруси.

Санкції передбачають заборону інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі інтернет до ресурсів сервісів “Mail.ru”, “Вконтакте”, “Одноклассники”, “Яндекс” тощо.

Згідно з даними соціологічного опитування Фонду “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва, 35,1% респондентів категорично проти блокування російських інтернет-ресурсів, 18,3% переважно не підтримують, в свою чергу, 11% повністю підтримують таке рішення, 10,8% переважно підтримують.

Не змогли відповісти 10,4%, не відповіли 0,4%, нічого не знають про це – 14,1%.

Читайте також:

Сепаратисти “ДНР” розганяють петицію на сайті Порошенка про зняття заборони російських соцмереж

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна