Вулиці Мукачева почала патрулювати Нацгвардія

 

У зв’язку із загостренням криміногенної ситуації в Мукачеві Закарпатської області вулиці міста цілодобово патрулюватимуть військовослужбовці Національної гвардії України.

Про це 9 лютого повідомила пресслужба НГУ.

“У зв’язку з оперативною обстановкою, скоєнням ряду правопорушень в місті Мукачево, з метою надання допомоги органам Національної поліції, для стабілізації криміногенної обстановки в місті та Мукачівському районі Закарпатської області залучено оперативний резерв Національної гвардії України”, – сказано в повідомленні.

Для охорони громадського порядку в місто Мукачево прибули військовослужбовці 8-го полку оперативного призначення імені Івана Богуна (м. Калинівка Вінницької області), також залучено гвардійців 2-ї Галицької бригади НГУ.

Зазначається, що публічний порядок в місті спільні патрулі гвардійців та працівників поліції охоронятимуть цілодобово з 9 лютого.

Як відомо, вранці 7 лютого в Мукачеві на вул. Сєченова сталася стрілянина з двох позашляховиків, внаслідок якої двоє місцевих жителів дістали вогнепальні поранення. Автівки поїхали геть. Постраждалих було госпіталізовано. Поліцейські встановлюють обставини інциденту і розшукують зловмисників. Дану подію кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство двох або більше осіб) та ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю).

Мукачівська міськрада на позачерговому засіданні схвалила звернення до президента України Володимира Зеленського щодо криміногенної ситуації в місті, закликавши ввести в Мукачево Нацгвардію.

Увечері 8 лютого на в’їзді в Закарпатську область в результаті спецоперації силовиків були затримані учасники злочинного угруповання зі Львівщини, які, за даними поліції, причетні до стрілянини в Мукачеві та “планували встановити контроль над регіоном”.

Читайте також:
На Одещині загорівся автобус Нацгвардії. Всі живі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна