Спецоперація на Закарпатті: силовики затримали бандитів у справі про стрілянину в Мукачеві

 

Співробітники поліції, СБУ та прокуратури провели на Закарпатті спецоперацію та затримали учасників злочинного угруповання, які “планували встановити контроль над регіоном”.

Про це в неділю, 9 лютого, повідомив сайт МВС з посиланням на департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зазначається, що ввечері 8 лютого в селищі Нижні Ворота (смт Воловецького району Закарпатської області, біля межі Львівщини) затримали лідера та членів угрупування. До затримання залучили спецпідрозділ КОРД та роту особливого призначення поліції області.

“Під час затримання чоловіки, що перебували в автомобілях, чинили збройний опір правоохоронцям. У результаті спецоперації затримано семеро осіб. У результаті ніхто не постраждав”, – ідеться в повідомленні.

З місця події вилучено транспортні засоби та зброю.

У поліції зазначили, що лідер злочинної групи пересувався на броньованому автомобілі.

“Після проведення відповідних процесуальних заходів буде вирішуватися питання про відкриття кримінального провадження та повідомлення затриманим про підозру”, – розповіли в ДСР НПУ.

Раніше місцеві ЗМІ повідомили, що операція відбулася близько 22:00, після того як два автомобілі на львівській реєстрації Mercedes G-Glass і Toyota Land Cruiser 200 заїжджали в Закарпатську область через пост поліції у Нижніх Воротах. Затримання було здійснено у справі про нещодавню стрілянину в Мукачеві.
Як пише закарпатський журналіст Віталій Глагола, затримані – люди якогось львівського кримінального авторитета Полікарпа.

Як відомо, вранці 7 лютого в Мукачеві на вул. Сєченова сталася стрілянина з двох позашляховиків, внаслідок якої двоє місцевих жителів дістали вогнепальні поранення. Автівки поїхали геть. Постраждалих було госпіталізовано. Поліцейські встановлюють обставини інциденту і розшукують зловмисників. Дану подію кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство двох або більше осіб) та ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю).
Мукачівська міськрада на позачерговому засіданні схвалила звернення до президента України Володимира Зеленського щодо криміногенної ситуації в місті, закликавши ввести в Мукачево Нацгвардію.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна