У Боснії троє українців за дві доби пограбували 23 банкомати “Сбербанку Росії”

 

У Боснії і Герцеговині троє громадян України за дві доби пограбували 23 банкомати російського “Сбербанку”. Затримали двох підозрюваних.

Про це повідомляє боснійське видання “Журнал”.

Протягом 53 годин підозрювані “обчистили” банкомати у 16 містах: Брчко, Ораш’є, Тузла, Лукавац, Кладань, Вогошча, Сараєво, Киселяк, Крешево, Хаджич, Іліджа, Мостар, Читлука, Зеніца, Какань та Біхач.

Пограбовані банкомати належать фірмі Payten. Її обладнанням користуються й інші банки Боснії та Герцоговини, однак зловмисники грабували лише “Сбербанк Росії”.

За даними “Журналу”, останнім часом вони перебували на територіях Чорногорії, Сербії та БіГ. Картки, через які за допомогою спеціального програмного забезпечення знімали гроші з банкоматів, українці нібито купували в Сербії.

“Хоча вони спустошили деякі банкомати протягом робочого дня в п’ятницю, російський «Сбербанк» нічого не помітив, і тільки в понеділок, на наступний день після того, як поліція заарештувала двох із трьох українців, вони послали повідомлення в банківське агентство, що з їхніх банкоматів зникли 2,7 мільйона конвертованих марок (приблизно 37,2 млн грн)”, — йдеться в повідомленні.

Підозрювані Олександр Зайцев, Дмитро Бойко і Ярослав Титаренко офіційно в’їхали в Боснію і Герцеговину з Сербії зранку 31 січня (за даними видання – ще в грудні). Два дні потому, 2 лютого, Бойка і Зайцева заарештували, коли на них випадково натрапила поліція Біхача.

Титаренкові вдалося втекти. Правоохоронці Боснії і Герцеговини мають інформацію, що він в’їхав в Угорщину днем пізніше.

У Зайцева і Бойка під час затримання знайшли близько 100 тисяч марок (близько 1 млн 380 тис. грн), а решта 2,6 мільйона марок, які, за даними “Сбербанку”, були вкрадені, досі не знайдені.

Заарештовані українці не співпрацюють з поліцією і не розкривають подробиць та причин своїх дій.

Читайте також:
Підірвав банкомат і розстріляв поліцейського в Сумах колишній працівник СБУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна