Підірвав банкомат і розстріляв поліцейського в Сумах колишній працівник СБУ

 

Чоловік, затриманий поліцією під час пограбування банкомату в Сумах у ніч на 23 лютого, виявився колишнім співробітником Служби безпеки України.
Про це “Укрінформу” повідомила керівник прес-групи УСБУ в Сумській області Олеся Рапута.

“Затриманий поліцейськими зловмисник був звільнений з лав СБУ в листопаді 2016 року. З того ж часу вилучене правоохоронцями посвідчення знаходиться у розшуку”, – повідомила вона.

“Наразі керівництво СБУ дало доручення Управлінню СБ України в Сумській області розібратися та надати слідству всебічну підтримку у розслідуванні інциденту”, – зазначила речниця.

Раніше ЗМІ повідомили, що вночі в Сумах спрацювала сигналізація банкомату на вул. Харківська, 98, який вибухнув.

На місце події виїхали співробітники управління поліції охорони в Сумській області. Поряд з банкоматом вони побачили чоловіка, який намагався втекти від переслідування. Він застосував вогнепальну зброю, зробивши декілька пострілів у бік працівників поліції і поранивши при цьому одного з них у шию та голову. (Тепер цей сержант поліції 1975 р.н. у важкому стані перебуває в реанімації.)

Надалі зловмисник намагався втекти на службовому автомобілі поліції охорони. Правоохоронці, застосувавши табельну зброю, зупинили його та затримали, при цьому нападник отримав поранення ноги.

34-річного зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Перевіряється причетність затриманого до восьми аналогічних пограбувань з вибухами банкоматів на території області в період з серпня 2016 року по лютий 2017 року.

У поліції повідомили, що банкомат на Харківській було підірвано шляхом впускання газу всередину конструкції банкомата та подальшим підпалюванням. З місця події вилучено дві касети з грошовими коштами, які знаходилися неподалік самого банкомату, пістолет Макарова, що належав розбійнику, та відстріляні гільзи.

Читайте також:
Справу кропивницьких “перевертнів в поганах” передали до суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна