Зеленський переговорив із президентом Італії про Донбас і паризький саміт

 

Під час візиту до Італійської Республіки президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Італії Серджіо Маттареллою.

Про це увечері в п’ятницю, 7 лютого, інформує пресслужба офісу президента України.

“Глава української держави ознайомив президента Італії із ситуацією на Донбасі та станом реалізації домовленостей паризького саміту у Нормандському форматі. Володимир Зеленський висловив сподівання, що Італія й надалі підтримуватиме солідарні міжнародні зусилля з відновлення суверенітету та територіальної цілісності України”, – йдеться у повідомленні.

Йшлося, крім того, і про розвиток політичного діалогу, перспективи торговельно-економічної та інвестиційної співпраці, підтримку Італією процесу реформ в Україні та інтеграції нашої держави до євроатлантичних структур.

“Для України важлива розбудова відносин з Італією як впливовим членом ЄС і НАТО”, – заявив Володимир Зеленський.

Серджіо Маттарелла натомість позитивно оцінив роль української громади в Італії, яка робить “важливий внесок у розвиток міжлюдських контактів між країнами”.

Як інформувала “Новинарня“, під час робочого візиту до Італії президент України Володимир Зеленський зустрівся із прем’єр-міністром Джузеппе Конте.

У ході розмови український президент просив у Конте, серед іншого, закриття офісів “ДНР” та “ЛНР” на території Італії.

Також обговорили справу бійця Нацгвардії України Віталія Марківа, ув’язненого в Італії.

Читайте також:
У парламенті Італії презентують фільм про “справу Віталія Марківа”. ТРЕЙЛЕР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна