Зеленський в Італії вимагав закриття офісів “ЛДНР” і обговорив справу нацгвардійця Марківа

 

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі в Римі обговорив з прем’єр-міністром Італійської Республіки Джузеппе Конте закриття офісів “ДНР” та “ЛНР”.

Про це увечері в п’ятницю інформують речники офісу президента України

“Я звернувся до прем’єр-міністра з тим, щоб були закриті незаконні офіси “ДНР” та “ЛНР”, які відкрилися у кількох містах Італії”, – сказав президент у коментарі ЗМІ.

Також обговорили справу бійця Нацгвардії України Віталія Марківа, ув’язненого в Італії.

“Я розумію, що прем’єр-міністр не може впливати на італійський суд. Але я показав детально, що там відбулося, на якій відстані він був від місця убивства. І що ми повинні забрати хлопця“, – повідомив президент.

Матір Віталія Марківа подякувала Володимиру Зеленському за його зусилля для звільнення її сина.

“Дуже вдячні за цей візит. Ми дуже раді. Для Віталія це дуже важливо. З такою підтримкою Віталій вірить, що все закінчиться добре. Він готовий і хоче повернутися в Україну”, – сказала жінка.

Читайте також:
В Італії відкрили вже друге так зване “представництво ДНР”

В Італії накрили центр рекрутингу найманців для “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна