Пентагон надасть військові об’єкти для інфікованих коронавірусом у країні

 

Міністерство оборони США (Пентагон) погодилося надати військові об’єкти поблизу 11 великих аеропортів Америки для створення карантинної зони для інфікованих новим коронавірусом.

Про це у п’ятницю, 7 лютого, повідомляє “РБК-Україна” із посиланням на заяву Пентагона.

Раніше Пентагон з відповідним запитом звернулося Міністерство охорони здоров’я і соціальних служб США.

“МОЗ буде відповідати за весь догляд, транспортування і безпеку евакуйованих. Персонал Міністерства оборони не буде перебувати в прямому контакті з евакуйованими та зведе до мінімуму контакт з персоналом, що підтримує евакуйованих”, – йдеться у заяві Пентагону.

Кожен з об’єктів буде вміщати до 20 осіб. Пентагон погодився надати об’єкти поблизу аеропортів Гонолулу, Чикаго, Далласа, Лос-Анджелеса, Сан-Франциско, Атланти, Нью-Йорка, Вашингтона, Сіетла, Нью-Джерсі та Детройта.

7 лютого в США очікують на приліт двох літаків з Уханю. Загальна кількість інфікованих коронавірусом в Америці становить 11 осіб.

Як писала “Новинарня“, станом на 7 лютого, від коронавірусу 2019-nCoV уже померло 638 людей.

У Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини.

Від хвороби, що супроводжується лихоманкою і нестачею повітря, наразі немає ліків.

На екстреному засіданні 30 січня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах китайського коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

Читайте також:
Повідомили результати аналізів пасажирів у Борисполі, що помітили у себе симптоми коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна