Рада вшанувала голову радянської ВР Шевченко. Підвелися не всі

 

Під час засідання Верховної Ради вдень у четвер, 6 лютого, народні депутати вшанували пам’ять померлої голови президії ВР УРСР Валентини Шевченко.

Ініціаторкою вшанування стала депутатка Наталія Королевська з фракції “ОПЗЖ”.

Втім, її підтримали не всі народні обранці. Зокрема, не підвелася деякі депутати від “Європейської солідарності”.

“Нині в Раді з ініціативи Королевської вшанували пам‘ять Валентини Шевченко як очільниці української совєцької Ради. Я не встав. Валентина Шевченко була дієвим інструментом знищення української культури совком. Тією, хто відповідає за смертельний першотравневий парад наших дітей радіаційної весни 1986-го. Ці вчинки слід пам’ятати. І не шанувати”, – написав нардеп Володимир В’ятрович, обґрунтувавши своє рішення.

У коментарі “Новинарні” В’ятрович уточнив, що піднялися майже всі присутні на засіданні народні обранці.

Також колишній директор Українського інституту національної пам’яті звернув увагу на те, що Валентина Шевченко, перебуваючи на посаді голови президії ВР, підписала постанову про відхилене клопотання про помилування останньому засудженому до смерті бійцю УПА Івану Гончаруку у 1988 році.

Як інформувала “Новинарня“, 3 лютого, на 85-му році життя померла єдина жінка, яка очолювала президію Верховної Ради УРСР + Валентина Шевченко. Діячка Компартії, вона очолювала Раду ХІ скликання (1984-1990).

Читайте також:
Валентина Шевченко погрожувала Івану Миколайчуку: “Ми бачимо націоналістичні підтексти “Вавилону ХХ”, – Барчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна