СБУ прийшла додому до трьох журналістів “1+1”, – ТСН

 

Співробітники Служби безпеки України прийшла з обшуками до квартир двох чинних і одного колишнього журналістів “1+1”.

Про це повідомив керівник департаменту журналістських проєктів “1+1” Максим Шиленко, передає ТСН.

За словами Шиленка, спецслужбовці у середу, 5 лютого, прийшли до помешкань Дениса Данька, Євгена Куксіна та Олександра Низовцева.

“Двоє з журналістів дійсно працюють у департаменті журналістських розслідувань. Один не працює на “1+1″ давно”, – сказав Шиленко.

Дружина Данька повідомила, що до їхньої квартири прийшли близько десятка людей.

Народний депутат від “Слуги народу” Олександр Дубінський оприлюднив у Telegram фото з помешкання одного з журналістів під час обшуку.

Фото: t.me/dubinskypro

Як писала “Новинарня“, раніше голова Служби безпеки України Іван Баканов зробив заяву щодо обшуків на каналі “1+1” олігарха Ігоря Коломойського і закликав представників “не спекулювати фактами та не маніпулювати суспільною думкою”, висвітлюючи розслідування справи щодо незаконного прослуховування прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Нагадаємо, 15 січня в YouTube опублікували записи розмов людей із голосами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової, міністра фінансів Оксани Маркарової, глави Мінекономіки Тимофія Милованова та інших. Під час розмови, що справді відбулася за участю згаданих осіб у грудні, співрозмовники обговорювали економічні питання перед зустріччю з президентом Зеленським. Гончарук говорив про те, що він погано розбирається в економіці, і був не надто високої думки про фаховість Зеленського.

За словами джерела “ДТ” в керівництві “Слуги народу”, аудіозапис розмови “злили” спеціально перед засіданням фракції, щоб були підстави оголосити недовіру чинному уряду.

Як результат, Олексій Гончарук написав заяву про відставку, але подав її президентові, а не Верховній Раді, як мало б бути за законом. Глава Кабміну назвав таку “прослушку” “загрозою національній безпеці”. Зеленський вирішив залишити Гончарука на посаді.

Колишній президент Петро Порошенко натякав, що до “зливу” компромату на Гончарука може бути причетний олігарх Ігор Коломойський, власник каналу “1+1”.

Надалі ЗМІ повідомляли про ймовірну причетність до монтування записів “прослушки” журналістами програми “Гроші” каналу “1+1”, яку раніше очолював нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський.
Він назвав обшуки тиском на ЗМІ й заявив, що такого не відбувалося “навіть за часів Порошенка”.

Читайте також:
Файл “прослушки” Гончарука монтували на “1+1”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна