В Угорщині схвалили нову стратегію нацбезпеки

 

Кабінет національної безпеки Угорщини ухвалив нову стратегію національної безпеки, також розробляється військова стратегія країни.

Про це заявив міністр оборони Тібор Бенко, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Hungary Today у середу, 5 лютого.

Викладаючи стратегію національної безпеки вищим військовим чиновникам, Бенко заявив, що її військові розділи зосереджені на обороноздатності Європи та зміцненні відносин з Францією та Великою Британією. Угорці відкриють ще три нові офіси військових аташе.

За словами урядовця, НАТО дедалі більше зосереджуєтьсяна двох ключових загрозах: одній зі сходу, а другій – з півдня.

“Враховуючи безпекову ситуацію, уряд перебуває у розпалі створення сучасної, дієздатної армії з лояльними солдатами, відданими служінню своїй країні”, сказав Бенко.

“Таким чином ми можемо гарантувати безпеку країни, роблячи внесок у міжнародну безпеку”, – наголосив він.

Щодо Західних Балкан, Бенко заявив – “мир у регіоні має ключове значення для Угорщини”.

Як підсилення операції на Західних Балканах і в Балтиці, угорська армія ініціювала створення центральноєвропейського багатонаціонального та регіонального командування для спеціальних операцій.

Бенко зазначив, що в рамках програми оборони та розвитку Угорщини “Zrinyi 2026” армія закупила багатофункціональні вертольоти Airbus. Чотири вертольоти доставлені в грудні, і армія отримає ще 16 до 2021 року.

Читайте також:
Голови військових розвідок України й Угорщини домовилися розширити взаємодію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна