Голови військових розвідок України й Угорщини домовилися розширити взаємодію

 

Василь Бурба і Янош Береш. Фото: ГУР МОУ

Керівники військових розвідок України та Угорщини домовилися розширити взаємодію і спільно виявляти загрози світовій та регіональній безпеці.

Про це 19 січня повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України за підсумками зустрічі голови ГУР Василя Бурби з угорським колегою Яношем Берешем.

“Під час переговорів начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-полковника Василя Бурби з начальником Головного управління воєнної інформації Угорської Республіки генерал-лейтенантом Яношем Берешем було досягнуто домовленостей щодо об’єднання зусиль та розширення взаємодії зі зміцнення регіональної колективної безпеки”, — сказано в повідомленні.

Зазначається, що співпрацю буде організовано за кількома напрямами та у різних форматах партнерства.

Зокрема, співробітники воєнних розвідок двох держав опрацьовуватимуть спільні аналітичні оцінки нових загроз безпеці в регіоні та розроблятимуть механізми колективної протидії.

Василь Бурба та Янош Береш також узгодили першочергові спільні кроки українського та угорського воєнних розвідувальних відомств, які дозволять підвищити якість обміну розвідувальною інформацією та рівень поінформованості безпекових структур НАТО.

“Розширення співробітництва в розвідувальній сфері між Україною та Угорщиною сприятиме залученню нашої держави до Програми розширених можливостей НАТО та зміцнюватиме спроможності розвідувального співтовариства країн членів Альянсу”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
Угорщина надалі блокуватиме переговори щодо членства України в НАТО, – Сійярто

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна