Прем’єра Румунії відправили у відставку

 

Парламент Румунії висловив недовіру уряду прем’єр-міністра Людовика Орбана, звільнивши таким чином кабінет міністрів.

Як повідомляє “Новинарня“, таке рішення підтримав у середу, 5 лютого, 261 депутат.

Ініціативу соціал-демократів підтримав Демократичний союз угорців в Румунії, який представляє велику етнічну угорську меншину країни.

За інформацією “Європейської правди”, спікер парламенту Марчел Чолаку заявив, що “у нас немає проблем зі створенням більшості”.

Він також сказав, що хоче обговорити з лідером ProRomania Віктором Понту спільну кандидатуру на пост прем’єр-міністра.

Ініціатива щодо вотуму недовіри частково була спрямована на те, щоб зупинити прийняття нового виборчого закону, який призведе до того, що мери обиратимуться в два тури замість простої мажоритарної системи, якою Румунія користувалася досі.

Раніше Орбан 10 січня оголосив, що вони з президентом Клаусом Йоганнісом вирішили розпочати процедури проведення дострокових парламентських виборів.

Як інформувала “Новинарня“, 4 листопада 2019 року парламент Румунії проголосував за призначення нового уряду на чолі з прем’єр-міністром Людовіком Орбаном.

Читайте також:
Труднощі перекладу: посол України виправдовувався перед румунами через помилку ОПУ щодо Буковини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна