Справа Шеремета: прокурор обґрунтовує мотив Антоненка мемом з “новорічним Гітлером”

 

У Печерському районному суді міста Києва переглядають міру запобіжного заходу одному з фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета музиканту та штаб-сержанту пресслужби Сил Спецоперацій ЗСУ Андрію Антоненку.

Як повідомляє “Новинарня“, прокуратура промоніторила соцмережі фігуранта, зібрала звідти скріншоти мемів та розповідає в суді в середу, 5 лютого, що ці зображення доказують нібито мотив вчинення злочину Антоненком.

“Прокурор Зузак у справі Антоненка заявляє, що це модифіковані зображення Адольфа Гітлера. І це, на думку прокурора, слугує доказом мотиву Антоненка для вбивства Павла Шеремета. Зала ржала, як стадо коней”, – пише журналіст “Українського тижня” Станіслав Козлюк, публікуючи відповідні світлини.

“Панe суддя, подивіться на монітор, цe Гітлeр? Нe зроблeно жодної eкспeртизи, яка б підтвeрдила, що цeй дід Мороз -Гітлeр“, – цитує адвоката Антоненка Костянтина Кулика журналіста “LB.ua” Катерина Петренко.

“Учора прокурор Зузак на доказ мотиву демонструє мем зі сторінки Юлії Кузьменко з Гітлером. А сьогодні – мем уже зі сторінки Антоненка. З новорічним Гітлером. Серйозно, сьогодні в суді прокурор Зузак демонстрував скріни з флешки, обґрунтовуючи мотив убивства Шеремета. Це на фоні нещодавньої заяви Рябошапки про недостатність доказів по звинуваченню Антоненка, Кузьменко і Дугарь у вбивстві Шеремета. Всі докази слідства, зібрані в ході “титанічної праці”, вже дискредитовані стороною захисту обвинувачених. А прокурор тикає в суді скрінами мемчиків з Гітлером як доказ мотиву… “, – пише громадський активіст, працівник УІНП, лейтенант запасу Роман Кулик про нинішнє засідання.

“Докази – беззаперечні”, – іронізує з приводу мемів активіст Роман Сініцин.

Читайте також:
У справі Шеремета прокурори класифікують меми з Гітлером як прояв “культивування величі”, – Кулик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна