Українські силовики оголосили підозру чотирьом бойовикам за “парад полонених” у Донецьку

 

Прокурори офісу генерального прокурора оголосили чотирьом громадянам України за участь у проведенні так званого “параду полонених” у тимчасово окупованому Донецьку 24 серпня 2014 року.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 4 лютого, інформують у пресслужбі ОГП.

Так, підозра оголошена за фактами участі у незаконних збройних формуваннях “ДНР” та жорстокого поводження з військовополоненими.

За версією слідства, фігуранти брали участь у проведенні так званого “параду полонених”.

“50 військовополонених вишикували у похідну колону та у супроводі озброєних гвинтівками осіб змусили рухались по центральній вулиці окупованого Донецька. При цьому, під час руху указаної колони військовополонені зазнавали образ, ударів та побоїв, чим принижувалась їхня честь і гідність”,  – йдеться у повідомленні речників ОГП.

Прокурори акцентують, що проведення подібних заходів порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року, яка визначає гуманне поводження з ними, гарантує їх захист, зокрема від актів насилля чи залякування, а також від образ та цікавості публіки.

Читайте також:
СБУ перевірить інформацію щодо звільнення ув’язнених з полону ОРДЛО за гроші

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна