У Києві ініціюють створення бульвару імені Каденюка

 

Вулицю Саратовську в Києві пропонують перейменувати на бульвар Каденюка.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідна петиція з’явилася на сайті Київської міської ради в п’ятницю, 31 січня.

У петиції зазначається, що 31 січня 2020 року виповнюється два роки з дня смерті космонавта.

Автор петиції Дмитро Білан зазначає, що це не перша ініціатива вшанування пам’яті Леоніда Каденюка.

“Минулі спроби не вдалося втілити через те, що у Києві існує правило: назвати вулицю на честь видатної людини можна не раніше, ніж через два роки після смерті. Оскільки два роки фактично минули, пропоную розглянути можливість перейменувати вулицю Саратовську на честь Леоніда Каденюка”, – йдеться у петиції.

Автор петиції каже, що саме ця вулиця є однією з ключових артерій району Нивки, й вона навіть схожа на бульвар.

“Бульвар – це значно престижніше, ніж вулиця, і його нинішній стан дозволяє це зробити. Отже, ідеальним варіантом вшанування пам’яті Леоніда Каденюка може бути перейменування вулиці Саратовської з одночасним наданням цій вулиці статусу бульвару. Прошу перейменувати вулицю Саратовську на честь Леоніда Каденюка і змінити статус “вулиця” на “бульвар”, – просять у київської влади.

Каденюк пішов із життя 31 січня 2018 року.  67-річний льотчик раптово помер в парку Царське Селоу Києві під час пробіжки, ще до приїзду “швидкої допомоги”.

Як інформувала “Новинарня“, президент Зеленський заявив, що Україна профінансує облаштування могили та встановлення пам’ятника першому астронавту незалежної держави  Леонідові Каденюку.

Читайте також:
У Дніпрі нову вулицю назвуть на честь Аміни Окуєвої

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна