В ураженому коронавірусом місті Ухань перебувають 56 українців, – МЗС

 

Станом на п’ятницю, 31 січня, в китайській провінції Хубей перебувають 60 українців.

Про це повідомили в посольстві України в Китаї, пише “Інтерфакс-Україна”.

“56 осіб перебувають у місті Ухань, одна – в Сяньяні, одна – в міському повіті Чжунсян (Цзінмень), одна людина – в місті Ічан, одна людина – в Сяогань”, – відзначили в дипломатичному відомстві.

У посольстві зазначили, що на постійній основі проводять моніторинг епідеміологічної ситуації в Китаї та інформують про її розвиток МЗС України, проводиться робота з компетентними органами КНР.

“У разі прийняття урядом України рішення про евакуацію громадян України з провінції Хубей, посольство України в КНР сприятиме у забезпеченні координації дій відповідних компетентних органів України та КНР, які відповідають за проведення евакуаційних заходів”, — підсумували дипломати.

Водночас двох чоловіків, які повернулися до Львова із Китаю з распіраторними симтомами ізолювали до інфекційної клініки, про це повідомив виконувач обов’язків департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько, у п’ятницю, 31 січня.

Як повідомляла “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV). Попередньо визначено, що джерелом інфекції можуть бути тварини.
Станом на 31 січня від хвороби померли вже 213 осіб. Захворювання зафіксовано у 18 країнах.

Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів (40 видів), що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є гарячка та ускладнене дихання.

30 січня в аеропорт “Бориспіль” прибув літак авіакомпанії SkyUp Airlines, який евакуював українців з китайського острова Хайнань через новий коронавірус.

Читайте також:
В Україні створили оперативний штаб через коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна