СБУ заявляє, що попередила подвійне замовне вбивство за кордоном

 

Служба безпеки України заявляє, що ході багатоходової спільної спецоперації з Службою державної безпеки Грузії попередила подвійне замовне вбивство на території закавказької країни.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 30 січня, інформують речники україської спецслужби.

Зазначається, що організаторами злочину, за версією СБ, є троє представників кримінальних кіл з України та Грузії. Вони діяли за вказівкою ватажків одного з грузинських злочинних угруповань, які планували “усунути” двох своїх грузинських конкурентів.

“Через українського спільника замовники підшукали “кілера”, який погодився виконати завдання за 20 тисяч доларів США. Вбивці було передано інформацію, зокрема фото та відеоматеріали, особисті дані потенційних жертв, додатково оплачений переліт до Тбілісі та організовано зустріч з грузинськими фігурантами справи. На території Грузії під час контрольованих правоохоронцями зустрічей один із організаторів замовлення передав “кілеру” 4 тисячі доларів США авансу, автомат та вибухівку для здійснення злочину”, – переповідають обставини вчинення злочину речники СБУ.

Правоохоронці кажуть, що затримали у Харкові “представника вітчизняних кримінальних кіл”, який був причетним до організації замовного вбивства.

Йому вже повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства.

Разом з тим, грузинська спецслужба затримала двох місцевих мешканців– організаторів замовлення та провели обшуки за місцем проживання фігурантів провадження.

Шевченківський районний суд Києва громадянину України обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на шістдесят днів без права внесення застави.

Як інформувала “Новинарня“, у Києві імітували вбивство у будівлі в лісі: СБУ затримала замовника.

Читайте також:
Знову імітація: на Київщині спецслужба попередила замовне вбивство двох жінок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна