Знову імітація: на Київщині спецслужба попередила замовне вбивство двох жінок

 

Правоохоронці кажуть, що під час спецоперації у Київській області попередили замовне вбивство двох жінок та затримали організаторів і виконавців, які планували злочин.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 21 серпня, інформує пресцентр Служби безпеки України.

“Оперативники СБУ отримали інформацію, що мешканець Броварів, який є власником промислово-будівельної компанії, через посередника підшукує виконавця для здійснення вбивства. Встановлено, що зловмисник «замовив» колишню дружину та її доньку через судові спори щодо поділу майна після розлучення”, – інформують речники спецслужби.

За даними СБУ, колишнє подружжя оскаржувало через суд право власності, зокрема на частки у бізнесі, нерухоме та рухоме майно, у тому числі приватного літака.

За вчинення вбивства «замовник», спільно зі своєю третьою дружиною, пропонував виконавцю 50 тисяч доларів США.

“Для попередження особливо тяжкого злочину оперативники СБУ вивели посередника на умовного “кілера”. Для надання “доказів виконаного завдання” було проведено контроль за вчиненням злочину та здійснено імітацію вбивства громадянок. Для підтвердження “ліквідації жертв” замовнику зроблено відповідні постановочні фото і оприлюднено інформацію про їх зникнення”, – йдеться у пресрелізі СБУ.

Правоохоронці затримали за місцями проживання організатора та його дружину. Також на одній із вулиць Броварів затримано посередника, а у власному помешканні його дружину, з якою він був у змові.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Кримінальне провадження відкрите за статтею “умисне вбивство”.

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році СБУ попередила замовне вбивство черкаського активіста “Самооборони Майдану”.

Читайте також:
На Запоріжжі імітували вбивство: поліцейський погодився ліквідувати людину на замовлення іноземців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна